zondag 27 januari 2008

Sinterklaas

We hadden de cadeautje verstopt en via briefjes die door de groep verspreid lagen. Via die briefjes moesten de kinderen de cadeautjes vinden.
Ik zou het eerste briefje vinden en het voorlezen aan de kinderen zodat het opgang kwam. Je moet de kinderen enthousiast maken en het spannend houden. Dit deden we door bijvoorbeeld te zeggen van ‘gho wie heeft dat gedaan’ of ‘hoe komt dit hier nou weer’.
Toen de kinderen de cadeautjes hadden gevonden via de briefjes. Moesten ze gaan zitten op de grond. Dit deden we zodat ze rustig de cadeautjes uit konden pakken.

We hebben die hele week sinterklaas gevierd. Dit deden we omdat niet iedereen op een dag komen maar gespreid in een week komen. Wat mij in die week is opgevallen is dat de kinderen die het woensdag al gehad hadden (het cadeautje) er erg leuk opreageren voor de andere kinderen die de cadeautjes kregen.
Ze waren ook telkens weer verrast door de speurtocht om de cadeautjes te vinden. Terwijl ze zelf al een speurtocht hadden gehad die dag ervoor.
Je moest aan sommige kinderen uit leggen dat ze geen tweede cadeautje kregen maar dat hun er al een hadden gehad en de andere kinderen er nog niet een hadden gehad.
De kinderen reageerden daar heel goed op. De kinderen gingen bijvoorbeeld helpen met hun cadeautje toen ze het hadden uitgepakt.

Geen opmerkingen: